Hvilke druer bruges til Champagne

Læs her for at lære, hvilke druer der bruges til Champagne:

Hvilke druer bruger du til Champagne?

Der er 3 hoveddruer, der bruges til Champagne, det er Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier. For hvert mærke er blandingen forskellig, og det kan også afhænge af typen af ​​Champagne. Nogle Champagne slags kan kun bruge én drue, for eksempel Blanc de Blancs, som er en Champagne, der er lavet af kun Chardonnay druer, som er en hvid drue. Derfor hedder den Blanc de Blancs. Blanc betyder hvid, så i bund og grund betyder det hvidt fra hvidt. Det giver mening, fordi Champagnen er "hvid", og den er lavet af hvide druer.

Der er også andre mindre kendte druer i Champagne. Der er i alt 7 druer, navnene er: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Pinot Blanc, Pinot Gris, Petit Meslier, Arbane.

Chardonnay

Chardonnay er en hvid drue, der bruges til at lave hvidvin, som også bruges til Champagne. Selvfølgelig skal druen komme fra Champagne-distriktet i Frankrig for at være kvalificeret til brug i Champagne. Denne drue er den tredjemest plantede drue, men den er den mindst plantede druesort i Champagne, med lidt over 25.000 acres i alt. Faktisk udgør Chardonnay-baserede champagner mindre end 5% af al Champagne. Chardonnay har en fantastisk evne til at modstå en masse forskelligt vejr, hvilket er nødvendigt, fordi klimaet i det nordlige Frankrig kan have kolde årstider. Denne drue er oprindeligt fra Frankrig og den har et smukt grønt skind og efterlader noget af den reneste hvidvin med noter af: melon, pære, æble og fersken.

Bruges til: Blanc de Blancs, Rosé Champagne og bruges også i alle niveauer af sødess af Champagne.

Bruges IKKE til: Noir de Noirs, Blanc de Noirs.

Pinot Noir

Denne drue er meget kendt i champagnefremstilling og også i mange andre vine, men det er når den bruges til rødvin, da det er en rød drue. I Champagne er der over 32.000 hektar Pinot Noir, der producerer druemarker.

Bruges til: Blanc de Noirs, Noir de Noirs og bruges også i alle niveauer af sødme af Champagne.

Bruges IKKE til: Blanc de Blancs

Pinot Meunier

Denne drue er historisk kendt som en blandingsdrue til at blande Chardonnay og Pinot Noir. I de senere år er Pinot Meunier steget i popularitet og ses nu mere alene med 100 % Meunier Champagner, der produceres mere end nogensinde før. Pinot Meunier er en rød drue og ther er omkring 26.000 hektar Pinot Meunier i Champagne, hvilket gør den til den næstmest brugte drue, kun lidt over Chardonnay.

Bruges til: Blanc de Noirs, Noir de Noirs og bruges også i alle niveauer af sødme af Champagne.

Bruges IKKE til: Blanc de Blancs

 

Klik her for at lære om

Hvor dyrkes champagne?

Hvad er de forskellige kvaliteter i Champagne?

 

Gennemse vores Champagne-produkter her:

Klik her for at se vores udvalg af champagneprodukter.

 

Tilbage til blog